emoties loslaten maakt je vrij

Oude emoties loslaten

VASTZITTENDE EMOTIES LOSLATEN VIA HET LICHAAM

Emoties die niet verwerkt zijn, zitten nog steeds ergens vast. Samen met andere onverwerkte emoties vormen ze een kluwen onontwarbare, onbenoembare emoties. Dit noemen we het pijnlichaam. Als je deze emoties loslaten kunt, dan komt er veel energie vrij. Je voelt je vrijer en energieker. Veel onverwerkte emoties kunnen we lokaliseren in het lichaam. Deze hebben zich vastgezet in het lichaam, waar ze bijvoorbeeld spierspanningen en knopen in de spieren veroorzaken. Als we deze spieren kunnen ontspannen, dan laten we meteen de oude, vastzittende emoties ook los.

BEWEGEN EN ONTSPANNEN

Het is bekend dat er bij lichamelijke inspanning endorfine aangemaakt wordt, maar bovendien gaat je energie goed door je lichaam stromen. Van deze energie kan je gebruik maken om emotionele blokkades op te lossen. Dit doe je ná de inspanning.

Onderstaande oefening heb ik ingesproken. Je kunt deze ontspanningsoefening en bodyscan gratis downloaden.

*****************
Ga op je rug liggen met een dekentje over je heen en je armen langs je lichaam. Doe je ogen niet dicht, maar richt ze op een punt op het plafond. Zo voorkom je dat je in slaap valt. Voel nu hoe de energie door je lichaam stroomt. Ga met je aandacht door je hele lichaam, en zoek een punt op wat vervelend aanvoelt. Adem daar nu een paar keer naar toe, terwijl je alle spieren in je lichaam ontspannen houdt. Dit betekent dat je diep ademhaalt, terwijl je je op die plek concentreert. Waarschijnlijk voelt dit heel onwennig, en misschien wel vervelend. Probeer het toch nog een paar ademhalingen vol te houden. Het is heel belangrijk om je hele lichaam ontspannen te houden. Zo geef je de vervelende energie de kans om af te vloeien, en los je elke keer een stukje van een blokkade op. Probeer ook eens een punt in je lichaam te vinden waar je helemaal niets voelt, om deze oefening te doen.
*************************

De bodyscan kan je ook doen zonder te sporten, te dansen of een yogaset te doen. Het is dan alleen iets moeilijker om de energie door je lichaam te voelen gaan. Je energie stroomt minder goed.

EEN REINIGINGSKUUR DOEN

Met een reinigingskuur reinig je niet alleen je fysieke lichaam, maar ook je emotionele lichaam. Dit is een gunstig bijeffect van zo’n kuur. Op verschillende momenten in de kuur komen er emoties boven die je niet kunt plaatsen. Gewoon laten gaan. Opgeruimd staat netjes.
De kuren waar ik zelf ervaring mee heb zijn het sapvasten en de Green Detox. Gewoon vasten – niet eten – is geen reinigingskuur, maar een aanslag op het lichaam. Doe dit niet. Ondersteun je reinigingskuur met een bezoek aan de sauna en een goede massage om je spieren los te maken.

BEWUSTWORDING VAN JE EMOTIES

Emoties loslaten betekent niet dat je ze moet gaan analyseren. Het zijn misschien emoties van tientallen jaren geleden die je toen iets wilden vertellen wat nu allang niet meer belangrijk is. Voel hoe ze vastzitten, en voel hoe ze wegstromen. Bedank ze, want ze wilden jou iets vertellen. Je emoties zijn je vrienden. Behandel ze met respect en luister naar ze. Als je ze negeert, dan gaan ze rare dingen doen. Zorg dat je leert hoe je met emoties om moet gaan!

HET TIJDSLIJNRITUEEL

Het Tijdslijnritueel is een methode om emotionele bagage (zoals iedereen die in meerdere of mindere mate heeft) te transformeren. Dit doen we door terug te gaan op onze tijdslijn om ons vroegere zelf te ondersteunen bij deze moeilijke gebeurtenis of periode. Het Tijdslijnritueel is te volgen als coachingstraject bij Trancemissie, maar ik heb ook een zelfcoachingspakket gemaakt voor de mensen die niet in de buurt van Amsterdam wonen, of die gewoon liever zelf aan de slag gaan. Koop het complete Tijdslijnritueel pakket in de shop.

_________
auteur:
Roelien Reinders
schrijver en coach Trancemissie

3 thoughts on “Oude emoties loslaten

  1. Pingback: Trek het je wel aan - goede dingen aantrekken in je leven

  2. Marieke

    Een waardevolle website. Heel toegankelijke teksten en adviezen die direct toepasbaar zijn in mijn leven. Bedankt, Roelien!

    Reply
  3. Pingback: Je beter voelen kan je met een beetje oefening leren - Trancemissie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *