iedereen wil gelukkig zijn

Gelukkig zijn

Eerst was er het Paradijs. Een plaats waar iedereen vredig en gelukkig samenleefde. Later werd de mens verbannen uit deze plek. De reden? De mens zat niet meer op dezelfde lijn als hogere spirituele principes. Noem het God, je Hoger Zelf, het Spaghettimonster of het Universum. Het verhaal van de Zondeval – de verdrijving uit het paradijs – is in veel tradities bekend.

GELUK IS HET GEBOORTERECHT VAN IEDER MENS


Het paradijs is geen fysieke plaats: het paradijs is een staat van bewustzijn.
Een gevoel van ultiem geluk. Deze gemoedstoestand is de hemel op aarde. Het is dan ook heel natuurlijk dat mensen gelukkig willen zijn. Dit is de plek waar wij thuishoren!
Gelukkig is er genoeg geluk voor iedereen. Dat jouw buurvrouw gelukkig is, betekent niet dat jij niet gelukkig kan zijn. Geluk is overal gratis te krijgen. Je hoeft alleen nog maar te weten hoe je het geluk moet pakken en vasthouden!

EXTERNE OMSTANDIGHEDEN MAKEN NIET GELUKKIG

Je hebt maar gedeeltelijk controle over je leefomstandigheden. Andere mensen doen wat zij het beste vinden, en dat komt je niet altijd goed uit. Je wordt ontslagen en je vriendje belt je niet. Natuurlijk zijn er veel ernstiger problemen te bedenken, zoals oorlog en armoede.
De waarheid is dat er genoeg arme mensen zijn die gelukkig zijn, en dat er genoeg rijke, succesvolle mensen zijn die ongelukkig zijn. Dit komt omdat er verschillende manieren zijn om tegen die externe omstandigheden aan te kijken. En die manieren bepalen jouw gedachtes, jouw emoties, en dus uiteindelijk jouw geluk. Dit is goed nieuws, want over jezelf heb je wel controle. Dat vergt wel een beetje oefening.

4 OORZAKEN DIE JE TEGENHOUDEN OM GELUKKIG TE ZIJN

1. JE SCRIPTS NIET HERKENNEN

Gebeurtenissen uit ons verleden hebben onbewuste patronen gemaakt in ons onderbewustzijn. Dit zijn programma’s die automatisch uitgevoerd worden als ze getriggerd worden. Zo’n programma noemen we een script. Meerdere van deze scripts zijn in ons onderbewustzijn sluimerend, of zelfs actief werkzaam. Als zo’n script in werking treedt dan voel en doe je dingen die je eigenlijk niet wílt voelen en doen. Een voorbeeld: iemand beschuldigt je ten onrechte van diefstal. Je wordt heel erg kwaad, slaat die persoon in elkaar en belandt op het politiebureau. Wilde je dat bereiken? Nee, want je wilde juist dat de ander jou zou respecteren. In plaats daarvan heb je precies het tegendeel bereikt!
Dit komt omdat je handelde volgens een script dat geactiveerd werd, zonder dat jij je daar bewust van was. Niet echt uit vrije wil, dus. En dit is niet de manier om gelukkig te worden.

2. VASTHOUDEN AAN PIJN

Soms lijkt slachtofferschap lonend, omdat het je veel aandacht op kan leveren. Trap niet in deze val! Wil je dat mensen je zielig vinden? Hier word je echt niet gelukkig van!
Soms ook houd je vast aan pijn om een band in stand te houden met een verloren geliefde. Deze band kan je echter ook op een hoger niveau vasthouden. Denk aan het geluk wat je met je geliefde beleefde, in plaats van aan de pijn. Dit tilt je band op een hoger plan.

3. GELUK BUITEN JEZELF ZOEKEN

De buitenwereld verandert voortdurend. Mensen komen en gaan. Creëer een sterke basis voor het geluk binnen jezelf!

4. GEBREK AAN EIGENLIEFDE

Wees niet boos op jezelf als het allemaal niet meteen lukt. Geluk heb je zelf in de hand, maar je moet het leren. Zwemmen heb je ook niet in een uurtje geleerd, en rechtop zitten en staan vergeet je waarschijnlijk ook nog regelmatig. Als je niet genoeg van jezelf houdt, dan is dat net zo goed een oud script dat nog werkzaam is. Realiseer je dat. En realiseer je ook dat je meer bent dan alleen je script. Wees vriendelijk tegen jezelf. Iedereen heeft recht op geluk, want we komen er allemaal vandaan!

_________
auteur:
Roelien Reinders
schrijver en coach Trancemissie

One thought on “Gelukkig zijn

  1. Pingback: De vrije wil en hoe die beïnvloed wordt door oude programma's - Trancemissie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *